söndag 22 maj 2011

Fetaostlax med vitkål- och spenatfräs med bacon

Idag blev det lax till lunch/middag (!?) Var längesen jag åt fisk, så det var hög tid för det och det är ju så gott. Måste se till att äta det minst en dag i veckan, helst två.

2 portioner

2 lax bitar (jag hade frysta styckbitar)
en tredjedels fetaost paket

vitkål, två nävar ungefär
5 kuber fryst hackad spenat
1 pkt bacon
smör

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg en rejäl klick smör i en ugnsfast form och ställ in i ugnen för att smälta. Lägg laxen i formen och ha på salt, vitpeppar och paprikapulver. Skjus in i ugnen i ca 20 minuter.

Strimla vitkålen. Smör i stekpannan och i med den frysta spenaten. Tina spenaten i pannan och tillsätt mer smör om det behövs, håll koll och rör runt. När det är helt tinad i med vitkålen och fräs runt, i med lite mer smör. Salta lätt. Låt fräsa i ett par minuter och lägg på ett fat så länge.

Lite smör i pannan, klipp baconet och knaperstek. På slutet häll tillbaka vitkålen och blanda runt.

När det är ca 5 minuter kvar på laxen smula rejält med feta ost över laxen och in i ugnen igen. Alternativet är att stänga av ugnen och låta stå på eftervärmen bara. Men då måste laxen vara klar. OBS laxen är oftast klar innan man tror, den blir lätt torr om man kör den för länge.

Servera och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar