torsdag 28 juli 2011

Gårdagens recpet

Farish kebab med tsatsiki
Igår provade jag ett recept som är med i senaste numret av Fitness Magazin.

Farish kebab med tsatsiki, ett recept från Per Morberg. Och det var riktigt gott och mycket smak, hade dock kunnat ha i lite mer sambal, spiskummin och paprika. Dels hade jag lite mer färs än receptet och sen så mätte jag inte spiskummin och paprika, så det kanske var lite för lite. Men det var riktigt gott och kommer göras igen. Jag serverade dom med fräst fänkål, rödlök och gul paprika och förstås tsatsiki.


Genom att klicka på här kommer du till receptet på recept.nu...

Kebab
800 g finmalen lammfärs eller nötfärs
1 st gul lök
3 st vitlöksklyftor
0.5 dl färsk koriander
0.5 dl bladpersilja
5 st myntablad
2 st ägg
1 msk paprikapulver
1 tsk svartpeppar
1 msk spiskummin
1 tsk sambal oelek
Salt, efter smak
Olivolja till pensling

1. Kebab
Lägg spett av trä i blöt 1–2 timmar innan du börjar grilla.

2. Ta fram köttfärsen och lägg den i en bunke.
3. Skala och dela löken och vitlöken i mindre bitar.
4. Mixa lökbitarna i matberedare tillsammans med koriandern, bladpersiljan och myntan. Eller finhacka alltsammans för hand.
5. Lägg det mixade i bunken med köttfärsen.
6. Tillsätt äggen, alla kryddorna och saltet och blanda till en smidig färs.
7. Blöt händerna och forma färsen till små korvar, cirka 10 cm långa.
8. Trä upp korvarna på spett (olja in spetten först om de är av metall) och tryck fast dem ordentligt. Pensla med olja.
9. Grilla spetten i cirka 3–4 minuter runt om.
10. Servera med tsatsiki, grönsallad och peperoni.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar