1 port.
1 laxfilé
1/3 burk kräftstjärtar
1/3 burk creme bonjour laxost
1 dl kräftmjukost
2 klyftor vitlök
rivet skal och saft av lime
1,5 dl grädde
ett gäng coctailtomater
en halv gul paprika
dill
smör
Dela laxen i 2 cm bitar. Skiva vitlöken. Smör i stekpannan. I med vitlöken och laxen, riv limeskal. Låt laxen få färg, lägg i strimlad paprika, låt fräsa en stund. Häll på grädden. Salta och vitpeppra lätt. Ner med mjukost och färskost, pressa halva limen. Dela tomaterna på mitten och lägg i. Ner med avrunna kräftor, bra om det inte kokar nu. På med hackad dill. Servera i skål eller tallrik, beroende på hur mycket såsen tjockat ihop sig. Ju mer man späder med grädde desto mer soppa blir det.
Smaklig Måltid...servera gärna med ett gott vitt vin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar