Pilotens Sweet-chililax var orginalnamnet...men här kommer den som min variant =)
2 portioner
2 st Laxfilé
1 näve cashewnötter
1 lime
½ dl sweet chilisås (skulle vara sambal oelek, men jag hade inte det utan tog detta istället)
2 klyftor vitlök
smör

Hacka vitlöken, cashewnötterna. Häll smöret i en skål och med sweet chilisåsen, nötterna och vitlöken. Riv limeskal och pressa i saften. Lägg laxen i formen och gör ett litet snitt mitt uppe på den. Lägg smörblandningen uppe på laxen, se till att det kommer ner i snittet (dels får man ner smakerna och dels ligger det kvar bättre).
In i ugnen på 200 grader i 15-20 minuter.
Jag serverade med lättfräst vitkål, gärna färsk. Går även bra att göra en kall sås på creme fraiché med antingen chili eller lime, för att förstärka smakerna lite extra, och ha till.
Ska testa detta idag :)
SvaraRadera